Proef ons verhaal

foto festival  mei door Elles Bosmans 2Wij, Karin en Rianne, zijn de enthousiaste initiatiefnemers van Pure2eat.

Een passie voor koken en bakken hebben wij beiden altijd al gehad. Wij doen dit met liefde voor de ingrediënten en voor de natuur. Dat geeft ons energie en anderen zien genieten is voor ons de kers op de taart. Door met biologische producten aan de slag te gaan, leveren we tevens een bijdrage aan een beter milieu en wij vinden dat onze producten ook lekkerder smaken.

Wij willen anderen niet alleen laten proeven dat anders eten ook lekker kan zijn, wij willen ook graag ons verhaal delen met anderen. Mensen bewust laten worden van het feit dat ze een keuze hebben in wat ze eten. Wij willen graag onze ervaringen delen. Door lekkernijen aan te bieden hoeven mensen bovendien niet zelf aan de slag te gaan en kan iedereen toch ervaren dat alternatieven voor witte suiker niet alleen gezond, maar ook heel smaakvol zijn.

Het lezen van een boek over voeding bracht voor ons beiden de afgelopen twee jaar de ommekeer.

Voor Karin was dat ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig’ van Amber Albarda.

Het belangrijkste wat Karin uit het boek heeft gehaald, is: ‘voel wat voeding met je doet’. Zij heeft daarop een pak koekjes gepakt en een koekje gegeten. Helaas bleek dat ene koekje niet voldoende, haar hersenen gaven haar het signaal ‘pak nog een koekje’. Daarnaast was ze zich ervan bewust dat ze moe werd, minder energie had en zich niet prettig voelde. Dat was het moment waarop zij dacht ‘dit wil ik veranderen’. Vanaf die dag is zij zich meer gaan verdiepen in wat ze at. Bewerkte suikers probeerde ze links te laten liggen en ze ging op zoek naar alternatieven. Ook is zij biologisch gaan eten. Het was een heel proces met momenten waarop ze dacht ‘wat kan ik eigenlijk nog eten?’ en ook momenten waarop ze dacht ‘dat voelt goed!’.

Voor Rianne kwam de bewustwording door het boek ‘De voedselzandloper’ van Kris Verburgh.

Na het lezen van dit boek had Rianne ook het gevoel  ‘wat kan ik nu nog eten?’ Het was een heel proces ‘met vallen en opstaan’ om stap voor stap de verslavende suikers uit het dagelijks leven te bannen want ze zitten in meer producten dan je denkt. Ze merkte wat voor positieve invloed deze veranderingen in leefpatroon hadden op haar lichaam en geest en dat motiveerde haar om door te gaan. Geen “afterdinner-dips” meer, geen hongergevoel en meer energie en als kers op de taart, een fors aantal kilo’s minder waardoor ze nu prettiger in haar vel zit.

Wij zijn begonnen met het maken en verkopen van biologische en natuurlijk gezoete lekkernijen. Het assortiment is echter nu al uitgebreid. Zo verzorgen we ook diverse hartige lekkernijen en maakt bijvoorbeeld een ‘healthy high tea’ binnenkort deel uit van het assortiment van Pure2eat.

Met trots melden wij dat de natuurvoedingswinkel Puur & Vitaal in de Dokter Brabersstraat te Roosendaal sinds 19 juni 2015 een vast verkooppunt van diverse van onze biologische en natuurlijk gezoete producten is.

 

Advertenties